Andelsbiodling

Västerstad 1275, 242 97 Hörby

E-post: info@villagodahopp.se

Andelsbiodling


Köp in dig i en bikupa och få färsk honung i sommar!

 

Andelsbiodling blir allt vanligare i Sverige. I princip betyder det att du betalar en andel av en bikupa som vi sköter om. Nu kan du vara med och ta del av honungsskörden från ett bisamhälle i Västerstad. Ett samhälle motsvarar 10 andelar. En andel kostar 550 kr och medelskörden per andel kan bli mellan 2-5 kg honung.


Som andelsägare stöttar du en svensk biodlare i din närhet. Du bidrar till en ökad mängd pollinatörer som i sin tur hjälper till att skapa större och bättre frukt- och grönsaksskördar i bigårdens närhet. Varför inte ge bort en andel som en uppskattad present till någon du tycker om?

 

Som andelsägare får du en del i honungsskörden under 2020, ett andelsbevis och möjlighet till besök på bigården med information och utbildning om din kupa. Under besöket får du kika runt på gården, titta in i kupan och kan ställa alla dina frågor om bin och honung.  Vi bjuder på fika och det finns möjlighet att provsmaka olika sorters honung.


Villkor

 

  • Avtalet gäller för honungsskörd under kalenderåret 2020.
  • Avtal kan ingås fram till 31 mars 2020. Senare kan man inte köpa andelar, eftersom bina då redan har börjat med yngel- och honungsproduktion.
  • Biodlingsföretag och andelsägare delar på risken (t.ex. mindre skörd på grund av mindre blomning eller dåligt väder, sjukdomar i samhället, skadegörelse)
  • Honungen kan hämtas på bigården i Västerstad efter sista slungningen eller utlämnas efter överenskommelse. Den tappas på 500 grams glasburkar.
  • Datum för besök i bigården skickas ut som förslag från bigården och bestäms gemensamt med andelsägarna.

Vår Biodling


På gården i Västerstad finns för närvarande 3 stycken bisamhällen. Vi har sysslat med biodling i 6 år. Vi har buckfast-bin och strävar efter att ha lagom snälla bin som producerar fin honung. Uöver honungen så använder vi vårt bivax för att göra bivaxsalva och bivaxdukar. 

 

DIN HJÄLPANDE HAND I HEMMET OCH TRÄDGÅRDEN

Vi ger dig en vacker och välskött trädgård året runt, skräddarsydd efter just dina önskemål. Vare sig det gäller regelbundet underhåll eller enstaka punktinsatser kommer du att bli nöjd med resultatet.

 

Mer om Villa Godahopp

SNABBLÄNKAR

 

Hem     |     Tjänster

 

Projekt|     Om

 

Kontakt

FÖLJ OSS

Facebook

Google

KONTAKT

E-post: info@villagodahopp.se

Adress: Västerstad 1275, 242 97 Hörby

© Villa Godahopp 2019