Aktuellt

AKTUELLT

Villa Godahopp/ Aktuellt

Aktuellt


Det här händer hos oss just nu

Planeringen av årets säsong har börjat. Det är dags för vårvinterbeskärning i trädgårdarna och snart vaknar rabatterna igen.


Vi säljer fortfarande andelar för honungsåret 2024. Läs mer om detta längre ner på sidan. 


Årets honungsskörd 2023

 

Rapshonung

Nästintill helt vit med stor andel raps. Blygsam doft och en mycket mild smak med toner av gräs. Len och smörig i konsistensen.

 

Maskroshonung

Gulvit i färgen med stor andel maskros. Intensiv blommig doft och en fruktig smak med inslag av ros och äpple.

 

Sommarhonung

Halmfärgad med en doft av mint. Inslag av lind, hallon och klöver ger smak med toner av citrus och frukt.

 

Hösthonung

Gyllenbrun färg med en intensiv, kryddig doft. Inslag av bland annat rallarros och tistel ger en kraftig smak som drar åt bränd kola och hö med kryddiga inslag.
Andelsbiodling


Vill du lära dig mer om bin och biodling och samtidigt få ta del av hantverksmässigt lokalproducerad honung?


Köp en andel i honungsåret 2024.


Som andelsägare bidrar du till en ökad mängd pollinatörer som i sin tur hjälper till att skapa större och bättre frukt- och grönsaksskördar i bigårdens närhet. Du stöttar även lokal företagsamhet och småskaligt mathantverk.


I andelen ingår din del av honungsskörden samt två träffar på gården; Ett studiebesök i början av sommaren där du får kika in i bikupan och får lära dig mer om biodling, samt en träff i slutet av säsongen där du deltar i en honungsprovning med säsongens smaker och får hämta hem din andel. Datum och tid försöker vi anpassa så att så många som möjligt kan delta. 

 

Under året får du också nyhetsbrev om vad som händer hos bina i bikupan.

 

En andel för säsongen 2024 kostar 700 kr. Du får ett fint andelsbevis i digital eller fysisk form. Du kan såklart även ge bort en andel i present och får då ett andelsbevis samt information till andelsägaren i digital eller fysisk form hemskickat.Vår Biodling


På gården i Västerstad finns för närvarande 5 stycken bisamhällen. Vi har hållit på med biodling i 10 år och strävar efter att ha lagom snälla bin som producerar fin honung.  Våra bin ger oss fina frukt-och bärskördar i trädgården men söker sig även ut till rapsfält och närliggande träd för att samla nektar till sin honung. Utöver honungen så tar vi vara på bivaxet för att göra bivaxsalva och bivaxdukar. Vi säljer också bivax.